Meneekö joulu pilalle pakettien vuoksi?


Onko tässä mitään järkeä, kysyin itseltäni ja rivien välistä kysyimme mieheni kanssa toisiltammekin tänään. 

Joka joulu sama ongelma: saavatko kaikki uusperhekuviomme alaikäiset sen verran joululahjapaketteja, jotta kenellekään ei tule paha mieli?

Ja sen varmistamiseksi on ostettava taas jotakin turhaa pientä, jotta saadaan taas uusi paketti. 

Järjetöntä!

Ja jotta touhu menisi todella järjettömäksi, aloin kääriä paketteihin muusta syystä osatamaamme tavaraa. Jotta aikuisetkin saavat paketteja. Jotteivät pienimmät ihmettelisi. 

Seuraavaksi käärin varmaan itseni pakettiin ja lähden kadulle huutamaan, että nyt saa riittää joulupaketit! Sitten saisinkin viettää jouluni jossakin muualla kuin kotona 😅

Milloin joulu meni pilalle lahjapakettien vuoksi? Milloin tämä meni näin mahdottomaksi? 

No eihän meillä yhtä kohti montaa pakettia. Sen verran isoja toiset ja sen verran vähään tyytyväisiä toiset, mutta kun väkeä on paljon, taas siitä huolimatta hukutaan paketteihin!

Ja kun joulun pitäisi olla aivan jotain muuta. Silti me olemme opettaneet itsemme ja lapsemme siihen, että joulussa on kivointa se kun saa joululahjoja. 

No, nyt meillä lojuu monta pussillista paketteja. Silti olo ei ole helpottunut kuin sen osalta, että enää ei tarvitse etsiä niitä kaupasta.

Toinen, mitä en koskaan opi,  on joulusuklaan hamstraus. Tänä vuonna suklaata ostettiin jo pikkujouluristeilyltä ja isäntä lukitsi suklaat minun toivomuksestani kassakaappiin, jotta ne säilyisivät jouluun saakka. 

Nyt istun henkisen jouluähkyn vallassa keinutuolissa isännän mentyä pikkujouluun ja yritän löytää rauhaa ja tasapainoa.

Ehkäpä tahdon tänä vuonna vain yhden joululahjan:

Sen, että joulun Herra, Rauhan ruhtinas täyttäisi kotimme jouluna oikealla joulurauhalla ja rakkaudella. ❤️🙏

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän vanha keittiö :)

Vuoden viimeisiä vieraita...