Tämä maailma tarvitsee rakkautta

 


Ei mikään ole mitään, jos ei rakkaus sitä saa parantaa ehjemmäksi, kauniimmaksi. Ihmisyyteen kuuluu niin paljon. Siihen kuuluu itsekkyys, ahneus ja vallanhalu.  Mutta siihen kuuluu myös rakkaus, välittäminen, solidaarisuus. 

Jouluna ehkäpä eniten tulee esille - näin haluan uskoa - se parempi puoli ihmisyydestä. Jouluna tahdotaan toiselle hyvää. Jospa saisin sen puurokauhan, jolla antaa tahtoisin mä maailmalle rauhan, lauletaan Joulumaa- laulussa.

Tänään ei ole kaikkialla maailmassa rauha, ilo, vapaus ja rakkaus. Aivan liian moni kärsii sodan, köyhyyden, sairauden tai yksinäisyyden takia. Ja vaikka ei olisi tällaista näkyvää kärsimystä, moni kärsii kuitenkin vaikkapa uupumuksen, stressin, masennuksen tai sisäisen levottomuuden, tyhjyyden tunteen ja ahdistuksen kanssa.

Me ihmiset itse asiassa jaamme kärsimyksen. Harva meistä selviää ilman sitä. Ja enemmän kuin menestys, on kärsimys se, joka meitä ihmisiä yhdistää toisiimme. Paras lääke siihen on toisen ihmisen tuki. 

Kauneimmista joululauluissa laulettiin eilen tuttuja joululauluja ja lahjoitettiin kolehdin kautta hieman lievennystä maailman hätään. 

Kuitenkin enemmänkin voi tehdä, kuin lahjoittaa vain rahaa keräyksiin. Hyvää voi laittaa kiertämään ja sitä kautta parantaa maailmaa. 

Jos maailman meno ahdistaa, parempi vaihtoehto kuin uutisista masentuminen on tehdä jotain, mikä muuttaa omaa elämää valoisammaksi ja kauniimmaksi. Tai vielä parempi on olla tekemättä mitään ja vain havahtua huomaamaan se, mikä nyt on hyvin. Ja siitä seuraa kiitollisuus. Ja kiitollisuudesta seuraa rakkauden täyttämä olotila,  jossa syntyy halu viedä rakkautta eteenpäin. 

Tärkeintä, mitä oikeastaan voit tehdä saadaksesi onnea ja hyvyyttä edes yhden ihmisen elämään, on aloittaa sen etsiminen omasta itsestäsi. Huolehtia, että sinulla itselläsi on kaikki hyvin. 

Sillä ei voi jakaa toisille, jos omat kädet ovat aivan tyhjät. 

Ja toisaalta.  Muuta et tarvitse kuin ne tyhjät kädet ja hartaan pyynnön:

"Isäni Taivaan, minä tarvitsen rakkautta jaksaakseni elää tässä rakkaudenpuutteisessa, kipeässä maailmassa. Minulla ei ole kuin tyhjät kädet ojentaa Sinua kohti. 

Sinulla on kaikki valta. Ota se valta minunkin elämässäni, tee minun elämästäni elämä, jolla on tarkoitus, anna Sinun rakkautesi säteillä minun sydämeni läpi toisille ihmisille 

ja anna meidän ihmisten yhdessä pysähtyä ihmettelemään Sinun suuruuttasi ja Sinun rakkauttasi meitä kohtaan. Ja niitä ihmeitä, joita sinä yhä teet. Tee niitä minunkin elämässäni. Aivan samoin kuin kauan sitten annoit tähden syttyä taivaalle merkiksi Vapahtajan syntymästä.

Anna voima uskoa, luottaa ja rakastaa. Itseäni, lähimmäistä ja tätä maailmaa."




 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meneekö joulu pilalle pakettien vuoksi?

Meidän vanha keittiö :)

Vuoden viimeisiä vieraita...